perjantai 12. joulukuuta 2014

Kattoristikoita odotellessa


Tässä kuvia autotallin ja saunarakennuksen lopullisesta noususta viimeiseen valukuntoon. Pelkästään telineiden tekemiseen on kulunut ihan liian monta päivää ja liian monta metriä puutavaraa. Ihmettelemme, miten työläät ja aikaa vievää näiden tekeminen on. Mieheni teki telineitä ja minä jatkoin seinien tekemistä. Telineet siis eivät kustannustehokkaat ollenkaan. Aloimme tekemään näitä telineitä, koska harkkomalliin kuului tämä teline, seinän tuennan vuoksi. Teline siis samalla tukee seinää valussa ja suoristaa sen ja toimii samalla telineen pohjana. Ihmettelimme vain miksi telineisiin ei valmiita kävelysiltoja vaan aina tehtävä ja rakennettava uudet? 



Keltaiset seinustalla näitä telineen tekemiseen, sekä seinän tuentaan, että suoristamiseen tarkoitettuja rautoja



Ensilumi, joka onneksi suli samantien! Ehdimme kuitin jo yhdet lumityöt tehdä tontilla.



Raudoittaja työssään n 3m korkeudessa. Nämä seinät olen myös sahannut ja mitannut ja raudoittanut. 



Autotallin korkeus on 3,5m. Tarkoitus on laittaa sinne pilarinosturi. Ovet ovat 2,9metriä leveät ja 2,5m korkeat. Näitä olemme kilpailuttaneet ja kyselleet mitkä ovat parhaimmat mahdolliset. Näistä myös myöhemmin lisää, kun ratkaisu selviää.



Saunarakennus on valmis ja odottaa valua!



Tässä autotallin kattoristikot jo paikallaan. Kuvassa näkyy myös telineitä jotka kiertävät seinustoja. Vaikka telineet olivat paikallaan loppui korkeus niistäkin. Seinä kun nousi 3,5m oli telineitä taas nostettava vielä ylemmäksi =) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti