maanantai 6. lokakuuta 2014

Raudoitus!

Harkot lähtevät paalujen päältä ja paaluhattuihin on tehty sitä varten omat raudoitukset. Jaoimme työt niin, että mieheni hitsasi 12mm rautoja paalusta paaluun, kun minä aloin harjoitella raudan vääntämistä paaluhattujen muotoon.


Tähän raudan vääntökoneeseen olen siis tutustunut todella läheisesti =) ja tässä näitä harjoituskappaleita =)


Pieleen menneitä kappaleita tuli jonkin verran, koska mitään standardi -mittaa ei ollut, vaan jokainen paaluhattu oli yksilönsä? Ja minä ensimmäistä kertaa poikoissa. 

No sain kaikkiin melkein kolmeenkymmeneen paaluun tehtyä ja jokaiseen hattuun kolme kappaletta tälläisiä rautaneliöitä, jotka sitten raudoitin kiinni. eli yhteensä.. huh huh... Aikamoista rautalangan vääntämistä. Tästä on vielä matkaa sisutamiseen.... 






Kuva otettu, kun ensimmäinen harkkokerros jo paikallaan, mutta luulen, että tuosta saa vähän hajua, miten erikoisesta häkkyrästä on kyse. Toki ymmärän, että betoni tarvitsee rautaa sisäänsä, mutta tämä kaikki käsityönä on aika mahtava juttu!

Viikon kaikki arkipäivät töiden jälkeen hyödynnettynä noin 16-17.00 alkaen olimme tontilla aina klo 21.00 saakka. Keskiviikko käytettiin rautakauppaan, koska olin vääntänyt kaiken raudan perustuksiin ja nyt sitä tarvitaan lisää, jotta homma voi jatkua.

Viikon ja vko:n lopun aina saimme harkkokerroksia ja rautaa sopivasta väliin, niin että melkein molempien rakennuksien perustukset ovat kohta valmiina!





Ilman näitä valoja ei työstä olisi tullut mitään! Illat tästä vain pimenevät, joten kaikki valo on todella tervetullut! 

Sunnuntain saldona 5.10.2014,

 120 väännettyä 8mm  1m pituista hakasta, jota asettuvat sitten poikkiteloin noiden kulmarautojen kanssa joita yllä olevissa kuvissa. 120 hakasta vasta saunarakennukseen. Autotalliin nämä vielä vääntämättä! 

2m pätkä 8mm ja sitten vain vääntämään. On muuten rauta aika kovaa. Näinkin suurilla voimapihdeillä joudun käyttämään koko painoa että katkeaa. Huomaa pihdit maassa näin helpompi saada katki, kun keholla pystyy painamaan =) 

Tässä näitä hakasia vääntyy!

Noin 120 kpl 

Tässä vielä muutamia kulmarautoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti