maanantai 6. lokakuuta 2014

Mistä kaikki alkoi

Vihdoin on suuri unelmani toteutunut!

Omakotitalon rakennusprojekti on alkamassa tai oikeastaan jo alkanut. Olemme koko viime talven suunnitelleet taloamme ja arkkitehti sai sen piirrettyä valmiiksi viime keväänä 2014. Kilpailutimme eri talopaketteja, kuten desing, passiivi, deko, basso -kivitalon ja Thermotalon joiden kanssa olimme lukuisissa palavereissa, läpi koko talven.  Lopulta päädyimme Thermotaloon!

Thermotalo

Thermotalo on HRT Oy:n kylkeen perustettu yritys, joka tarjoaa thermoharkkoja matalaenergia- ja nollaenergiarakentamiseen. Thermotalon harkot ovat
Basfin Neoporista valmistettuja kevyitä muottiharkkoja, jotka kasataan legopalikoiden tavoin ja valetaan betonilla. Näin saadaan äärimmäisen eristävä rakenne ilman kylmäsiltoja ja ennennäkemättömällä nopeudella.
Kilpailutimme myös maatyöt ja paalutuksen ja näin saimme oikeasti hintaa tiputettua. Jos vain on edes kaverin kaverilla jokin ystävä tai firma kuka tekee kannattaa heti kysyä, mieluummin kuin vain netistä etsiä ja laittaa tarjouspyyntöjä. Tonttimme on savimaata ja tontin maatyöt näyttävät tulevan siksi kalliiksi. Maan poisvienti ja soran tuonti + paalutus vievät todella suuren palan budjetista. Niin budjettia olemme todella laskeskelleet, koska projektista näyttää tulevan kallis!
Tontin olimme ostaneet jo keväällä 2013 Hiekkaharjusta.  Nyt kesällä tai pikemminkin syksyllä 8.8.2014 konkretisoitui projektin alku, kun kaivinkoneen kauha iski ensimmäisen kerran tontillemme. Tästä siis kaikki alkoi!


En muista milloin kaivinkoneen näkeminen olisi ollut niin kivaa ja ihanaa, kuin tämä omalla tontilla olevan kaivurin näkeminen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti