torstai 23. lokakuuta 2014

Perustukset valmiiksi

Huh huh mikä 2 viikkonen! En ole ehtinyt päivitellä tekstejä tänne blogiin ollenkaan. Tuli todellinen kiire perustuksien kanssa, koska maatyöt piti alloittaa viimeistään 24.10.2014.

Takana näkyy autotallin perustukset ja etualalla minun raudoituksen työvälineet

Autotallin perustukset saimme valmiiksi melkein 11.10 klo 15.00. Olimme tehneet sillä viikolla joka päivä töiden jälkeen klo 17.00 aina 21-22.00 saakka. Tietysti kävimme välillä hakemassa lisää rautaa ym, jotta homma etenisi.





Lauantaina 11.10 vielä ennätimme tontille ja teimme muutaman tunnin ennen minun 40 -vuotis synttäreitä =D Ne olivat yllätys bileet, vaikkakin tiesin niistä etukäteen. Ravintola oli varattu ja  ihanat ystävät tehneet sinne ohjelmaa. Ilta oli siis täydellinen. Nuorin poikani soitti bändinsä kanssa ja ilta meni aamuyön tunneille, ennenkuin pääsimme kotiin. Sunnuntai sitten kostautui huonolla ololla ja väsymyksellä, minkä oli viikon aikana saanut ja nyt näistä juhlista.



Ympäripyöreitä päiviä tehden saimme seuraavalla viikolla valukuntoon molemmat pohjat, eli saunarakennuksen perustukset myös valmiiksi. Valu olikin sitten perjantaina 19.10.
Jäljelle jäi takaterassin ja etuterassin perustukset, jotka piti vielä saada valmiiksi.

Huomaa päärakennus noussut jo toiseen kerrokseen!


20.10 ja 21.10 olikin nimiäisiä ja synttäreitä, ja väsymys iski niin pahati, että koko viikonloppu meni maatessa.

Maatyöt pitäisi saada tehtyä loppuun 24.10, joten kiire tulee vielä takaterassin ja etuterassin kanssa, jotta saamme nekin valukuntoon ennen maatöitä. Maanantaina 21.10.2014 sitten iski taas karu todellisuus ja vietimme takaterassin kanssa aikaa 17.00- 00.30 asti, mutta saimme sen valmiiksi. 9,5 metriä ja 120cm korkeaa perustusta.




Kuva otettu seuraavana päivänä

Tiistai aamuna klo 8.00 taas töihin ja heti 17.00 takaisin tontille. Nyt vuorossa etupuolen terassi tai oikeastaan kuisti. 15m pitkä perustus valmistui taas klo 00.10 mennessä, mutta saimme valmiiksi! Illan aikana kaivuri tuotiin pihaan ja kuski katseli meidän touhuja ja sanoi, että soitelkaa saatteko valmiiksi, ei täällä kenenkään aamuun asti tarvitse töitä tehdä.. mutta
Keskiviikko aamulla töihin ja valu näihin iltapäivästä, mutta onnistui. Kaikki melkein valmiina torstain 24.10 maatöiden alkua. keskiviikkoiltana sitten siivosimme tontin. Raudat ym pois kaivurin jaloista! ja lähdimme hakemaan puuttuvat routatyroksit. Meillä oli kannellinen perävaunu ja siihen mahtui kuusi pakettia kerralla, joten keikkoja tuli kolme sen illan aikana. Kaikki oli valmista klo 22.00 mennessä =D

Hakaset perustuksiin. Olen vääntänyt yhteensä 240 kpl. (90cm 10cm 90cm) 


Laskin, että rautaa olen taivuttanut ja pilkkonut reilusti yli 1000 metriä. 




                                       Tässä kuva etukuistista


Tänään soitettu HSY:LLe ja he tulevat katsomaan kaivojen renkaat korkoonsa tontilla ensiviikon alussa, kun maatyöt etenevät.

Kävin myös naapurin puheilla hulevesiputkesta, koska sille ei ole tapahtunut edelleenkään mitään. Nauhoitin keskustelen putkesta ja siitä, että maatyöt todella jatkuu ja putki on tontilllamme. Kysyin mitä teemme putkelle. En saanut mitään järkevää vastausta, vain saman kuin viimeksi, että asia on kuulemma ollut vireillä HSY:llä mutta siellä ei tapahdu mitään =D

Mies taitaa olla aika hiiri..

Toisekseen huomasin, että tulevat portaamme ovat liian suuret aukkoon. Mittasin pohjapiirrustuksesta ja pieniä  muutoksia täytyy siis tehdä. Yksi porras täytyy lisätä, koska huoneen korkeus on 2,90 ja näin ollen portaat tulevat liian pitkälle keittiöön. Onneksi huomasin tämän ja nyt saamme muutokset vielä tehtyä!

Muuten tänään vapaapäivä tontista ja tästä urakasta =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti